BFT 25 jaar

Op 11 december naar het Jubileumconcert van Boh Foi Toch geweest. Ja, met een hoofdletter, want zo iets is voor ons heel belangrijk. Het was wel kantje boord. In theater Amphion zeiden ze een tijd geleden dat het uitverkocht was, maar Ria en Herman Bannink vonden vorige week twee plaatsen, die kennelijk door mensen waren afgezegd. We zaten dan wel een eindje van elkaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Trouwens, Maria heeft bij zo'n optreden toch hoofdzakelijk oog voor oude hippie Hans. Enfin, het was weer als vanouds, al zaten we nu netjes op zachte theaterstoeltjes en werden we niet heen en weer gedrukt door een hökende massa jongeren. Hoogtepunten waren het optreden van oprichter en oud-Normaalgitarist Ferdi Joly, Joris Linssen en nog twee bekende muzikanten waarvan ik de namen even niet meer weet (Lovink geloof ik, of was het Jovink? En nog een harmonicaspeler). De "rillings lepen mien den ruggenstrank haronder", toen Ferdi en Paul samen speelden. Dan heb je toch mooi wel even twee van de beste rockgitaristen van Nederland bij elkaar, die toevallig ook nog eens allebei een lange carrière bij Normaal, resp. Boh Foi Toch kennen.

Op het eind kwam een grote verrassing: een platina schijf voor de eerste cd. Ik geloof dat BFT net zo verrast was als het publiek. Of ze speelden het heel goed. Geweldig dat Ferdi en de vrouw van Jan Manschot ook een platina plaat kregen. Verdiend!!

Ik moet nog even het begin noemen. We hadden ook het diner-buffet geboekt, om gezellig met Herman en Ria vooraf te eten. Dat gaat misschien wel een mooie traditie worden. Afwisselend naar het Concertgebouworkest en Boh Foi Toch, met een etentje vooraf. Of er na.