Phishing mail en chantage

Het aantal kruipers en lafbekken dat mensen via het internet probeert te chanteren lijkt toe te nemen. We moeten daar actie tegen ondernemen. 

Pak ze terug, schaf programma's aan, waarmee je hun ip-adressen kunt achterhalen. Daar is makkelijk aan te komen. Ik zelf heb sinds een tijd al geen last meer van hackers uit Rusland. Iemand die mij onlangs probeerde te chanteren komt mogelijk uit de regio Rotterdam, of hij / zij maakt gebruik van een server in Clifton, vlak bij Montclair, Orange County, NJ (een gebied dat ik toevallig goed ken, omdat ik er een aantal keren ben geweest). We moeten nog verder onderzoek doen, maar het is al een stapje. Gewoon laten weten dat je ze kent is vaak al voldoende. Maar je kunt fraudebestrijders helpen door  ip-adressen van foute figuren door te geven.

Meld het aan bij een fraudehelpdesk en bij je provider, dat helpt ook.

Maar begin bij jezelf: plak je camera af als je een laptop gebruikt (let op: sommige tv's hebben ook een ingebouwde camera; lees je handleiding!). Er zijn van die ratten die bij jou naar binnen gluren. Of die bluffen dat ze bij jou binnen hebben kunnen kijken. Als je camera niet werkt, voel je je zelf al veel veiliger, omdat je weet dat ze bluffen met hun emails dat ze je hebben bespied.

Beheers je echter, mocht je ooit met zo'n sukkel worden geconfronteeerd.

Ik heb sterk  de neiging, om alles wat ik bij "ongewapend gevecht" in dienst heb geleerd op dit soort figuren los te laten.

Maar als je zo iemand onherstelbaar beschadigt, ga je zelf de bak in. Dat zou jammer zijn.